Begin met een schone lei aan OS X Maverick !

E: mail@rafmaes.be | T: 0032(0)496.782071

Begin met een schone lei aan OS X Maverick !

Gisteren lanceerde Apple zijn nieuwe operating system OS X Mavericks. Deze versie schenkt vooral aandacht aan de prestaties onder de motorkap. Verhoogde snelheid, langere batterijduur en enkele nieuwe functies zijn het resultaat. Verschillende gebruikers claimen dat hun batterij het nu tot 10% langer uithoudt.

Install_OSXMavericks_610x406.png

(Credit: Screenshot by Ed Rhee/CNET)

Het nieuwe OS is gratis te downloaden via de App Store. Daar geeft Apple je standaard enkel de mogelijkheid om een upgrade uit te voeren. Alle bestanden en applicaties blijven dan ongewijzigd. Toch is het vaak aangeraden om bij elke OS-update een schone installatie uit te voeren. Hierdoor ben je zeker dat het nieuwe OS het maximum uit jouw computer haalt. Zorg er wel voor dat je een back-up hebt van al je belangrijke bestanden.

Hoe doe je dat, zo’n schone installatie?
Apple maakt het zijn gebruikers vaak moeilijk om geavanceerde handelingen uit te voeren. Het voordeel hiervan is dat hun producten bijna niet softwarematig stuk te krijgen zijn. Het nadeel is dat het vaak wat lastiger is om zelf aanpassingen te maken. Hieronder vind je een korte en veilige methode om fris aan OS X Mavericks te beginnen op je mac(book).

Stap 1: Download OS X Mavericks via de App store, maar installeer het nog niet. Indien je wel al hebt geüpgraded zal je het bestand opnieuw moeten downloaden van  de App Store aangezien het zichzelf verwijderd na de upgrade. Als alles goed is zie je na het downloaden bij applicaties de installer staan.

Stap 2: Formateer via de applicatie “schijfhulpprogramma” een USB met minstens 8GB geheugen. Zorg ervoor dat deze geformatteerd wordt als Mac OS Extended (Journaled). Zorg ervoor dat de naam Untitled behouden blijft. Dit is belangrijk voor de volgende stap.

format_USB_drive_610x539.png

(Credit: Screenshot by Ed Rhee/CNET)

Stap 3: Open de applicatie “terminal” en voer de volgende regels in:

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/Untitled –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app –nointeraction

Create_OSX_install_media_610x428.png

(Credit: Screenshot by Ed Rhee/CNET)

Voila, klaar is kees. Check nu zeker nog eens of je alle belangrijke bestanden hebt opgeslagen op een andere schijf. Om te beginnen aan de frisse installatie  moet je het toestel opnieuw opstarten met de alt/option key ingedrukt.

Bron: http://howto.cnet.com/8301-11310_39-57608836-285/how-to-create-a-bootable-os-x-mavericks-usb-install-drive/

 

Leave a Reply